salgari winery valpolicella

Our 19 hectares of vineyards are spread over hill terraces, rich in limestone and rocky outcrops and are situated in an alluvial valley. We grow our grapes using the traditional pergola veronese method, in order to take best advantage of the sunlight and ventilation. Both elements produce the deep bouquet and unmistakable flavour and body of the great red wines of the area.
The most important native grape varieties are Corvina Veronese, Corvinone and Rondinella. They are all particularly suitable for appassimento, a natural drying process used to create the two most celebrated wines of the area: Amarone and Recioto.

Our cellar keep its original aspect and continue to be used in the traditional way. We pay great attention throughout fermentation to maintain a natural and unforced process, in order to fashion a traditional wine with its elegant, characteristic bouquet. Aging is effected using modern stainless steel tanks combined with oak-wood casks, tonneaux and barriques, all carefully selected to bring out the subtle inner character of the wine.
https://drive.google.com/open?id=0B_dbCnSw7FNFdkNzcnpMSzZmRVk
Brochure 4MB



I 19 ettari di vigneto di proprietà sono distribuiti su colline terrazzate, ricche di calcare e rocce affioranti, e nei fondovalle di origine alluvionale. I vigneti, allevati a pergola veronese, godono di un'ottima esposizione e ventilazione che regalano profumi e note inconfondibili ai grandi vini rossi del territorio. Corvina veronese, Corvinone e Rondinella sono le uve autoctone più importanti particolarmente adatte alla naturale tecnica dell'appassimento da cui nascono i due grandi vini del territorio: Amarone e Recioto.

La nostra cantina conserva ancora gran parte dell'aspetto originario.
Molta attenzione viene prestata alla fase di fermentazione che non viene forzata, così da ottenere un vino dal bouquet tradizionale, elegante e riconoscibile. L’affinamento si fonda sull’impiego combinato di serbatoi in acciaio inox, botti, tonneau e barrique in legno di rovere scelti accuratamente per imprimere al vino la sua anima più caratteristica.
https://drive.google.com/open?id=0B_dbCnSw7FNFdkNzcnpMSzZmRVk
Brochure 4MB